Všetko čo ste chceli vedieť o MUNI, ale báli ste sa opýtať (video)

Vzdělávací technologie

Po tom, ako sme dostali za úlohu nahrať podcast, som si v duchu hovorila: uf, ešteže to nie je video! Ale človek mieni, a Hanka mení, a ja som sa musela popasovať aj s týmto formátom. 🙂

Video som nahrávala na svoj mobilný telefón a veľmi ma prekvapilo, aký kvalitný obraz aj zvuk dokázal zachytiť. Na upravenie a skompletovanie záberov som využila editor DaVinci Resolve. Tento nástroj veľmi odporúčam, pracovalo sa mi v ňom oveľa lepšie ako v Adobe Spark. Ten mi z neznámeho dôvodu veľmi stišoval zvuk a taktiež bolo pre mňa náročné v ňom strihať – neumožňuje strihať po menších úsekoch, než po sekundách. Našťastie som nepotrebovala korigovať ani šum, ani farebnosť videa, ale čo som tak skúšala, aj toto ide v DaVinci vyladiť dosť dobre.

S témou som si dovolila trochu zaexperimentovať (dúfam, že mi to bude odpustené 🙂 ). Aj keď sme mali v zadaní pre uľahčenie zopakovať tému z minula (u mňa to boli e-portfóliá), rozhodla som sa zvoliť si inú. Téma e-portfólií sa mi nezdala úplne ideálna pre video a taktiež som mala pocit, že som ju v rámci podcastu dostatočne vyčerpala. Ako oveľa vhodnejšie mi prišlo urobiť video, po ktorom cítim dopyt v okruhu mojich známych – videoblog, o možnostiach a aktivitách spojených s Masarykovou univerzitou. Ako cieľovú skupinu som si zvolila prvákov, ale myslím si, že by snáď mohol byť užitočný aj pre starších študentov.

Nech sa páči, tu je teda moje prvé video 🙂

…a náhľad skriptu, ktorý som tentokrát poňala inak, než pri podcaste. Nedržala som sa presne napísaných replík, ale skúsila som improvizovať a pripraviť si skript len v základných bodoch. Rozhodla som sa tak jednak z chute experimentovať, a tiež kvôli tomu, že minule sa mi zdal môj prejav v dôsledku čítania trochu strojený.

Bez názvu

Zdroj titulného obrázku: https://www.facebook.com/phil.muni.cz/

7 thoughts on “Všetko čo ste chceli vedieť o MUNI, ale báli ste sa opýtať (video)

  1. Zdravím,

    velmi se mi líbí, že si i popsala cestu k tématu a své dojmy z práce. Obdivuji tvou odvahu “ukázat se” po celou dobu videa. Možná je škoda, že nebyly uvedeny ukázky (printscreeny ISu, fotky z menz apod). ale za mě dobrá práce 🙂

    Liked by 1 person

  2. Ahoj,
    teším sa, že si sa nebála zvoliť si inú, novú a možno tebe bližšiu tému. Sama som robievala podobné prednášky o MU na slovenských gymnáziách a ide to veľmi jednoducho. Možno by bolo vhodné v úvode predstaviť konkrétne body obsahu videa. Tiež by som sa nebránila pridaniu niekoľký krátkych textov/ animácií. Sačilo by aj podčiarknuť jedno slovo ako napr. dočasné poistenie, kino. Napokon by neuškodilo video ešte trochu prestrihať – nemusíš tam napr. vymenovávať celé vybavenie kuchynky :P. Tam sa môže trochu rozplynúť divákova pozornosť.
    Inak máš veľmi príjemné vystupovanie, očný kontakt s kamerou a zvuk bez problémov. Napokon improvizovaný skript pôsobí dostatočne civilne. Dobré video.

    Liked by 1 person

  3. Ahoj, moc se mi líbí téma a to, že ses nebála o něm ve videu 9 minut mluvit a být vidět. 🙂 Obzvlášť oceňuji zmínky o školní zdravotnické službě a psychologovi, to jsem třeba sama dodnes nevěděla :)) Ale i přesto, že video má 9 minut a téma je zajímavé, může být pro někoho trochu jednotvárné, asi bych ho něčím ozvláštnila. K UČu a SIPu by se hodilo streamování obrazovky, k místům třeba fotky interiéru, který popisuješ a třeba i mapa, kde se např. kino Scala nachází. I když jsou ke všemu odkazy v popisku videa, divák může být líný si ho po shlédnutí videa rozkliknout. 🙂 Jinak supr video.

    Liked by 1 person

  4. Ahoj,
    díky za super zpracovaný úkol. Připadala jsem si, že sleduju dlouholetou youtuberku. Prostředí, světlo, čistota zvuku je opravdu skvělá. Na to, že jsi měla jen kostru toho, o čem chceš mluvit, jsi fakt drsná, že jsi zvládla opravdu souvislý projev, navíc stále s pohledem do kamery (nelovila jsi slova na stropě nad sebou, oči se ti zkrátka netoulaly atd.). Líbí se mi, že jsi myslela i na linky do popisku.

    V doprovodném textu k úkolu se mi líbí i reflexe použitých/vyzkoušených nástrojů – Da Vinci, Spark.

    Co se týče kritérií stanovených zadáním:
    – délka ->splněno
    – alespoň 30 sekund ty ->splněno
    – nástroj ->splněno
    – dva prvky ->nejsem si jistá, možná filtr?

    Liked by 1 person

  5. Pěkný den Anni,
    to je skvělé, že jste vyzkoušela Da Vinci. Mohu se jen připojit ke kolegyním – je báječné, že jste na videu vy, video je navíc velmi kvalitní a zvolila jste skvělé, adekvátní prostředí.
    Ať se daří s dalšími videi 🙂
    Hanka

    Liked by 1 person

  6. Ahoj Anko,
    máš moc hezký přednes a je Ti krásně rozumět. Zároveň podáváš tak užitečné informace, že kdybych k nim měl přístup na začátku svého studia, měl bych to o dost jednoduší :D.
    Video je pěkně zpracované a odvedla jsi na něm dobrou práci. Je to super!

    Tomáš.

    Páči sa mi

Pridaj komentár